Цветана Пиронкова продължава да пише приказката си на US Open, като достигна до четвъртфиналите на тунира за първи път в кариерата си.

Тя го стори в първия си турнир след тригодишно отсъствие от кортовете. Цвети отиде в Ню Йорк без особени очаквния, но четирите впечатляващи победи накараха целия тенис свят да говори за нея.

Късно снощи тя имаше изключително тежък мач срещу Ализе Корне, като победи с 6:4, 6:7, 6:3 за 2 часа и 49 минути.

Това й отреди мач срещу носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс. В сряда вечер всички погледи ще са насочени към двете майки на корта, а Цвети определи чувството като специално.

За нея ще е чест отново да срещне Серина, като на пресконференцията след двубоя си тя сподели:

"Наистина не е за вярване. Чувството е невероятно. Не мога да повярвам, че стигнах до тази фаза и спечелих четири мача.

Особено последният, който продължи около три часа. На този етап, това за мен е огромно постижение.

За мен означава много да бъда тук след три години далеч от корта. Това е първият ми турнир след толкова време, а резултатите, които постигнах, са нещо наистина специално.

Мачът ми бе наистина много тежък. Трябваше да го затворя в два сета, но просто не успях.

Осъзнах, че трябва да направя нещо, за да оцелея в този мач. Тогава реших да заиграя по-агресивно. Така разиграванията станаха далеч по-къси, не се губеше време. Направих го, като в крайна сметка решението се оказа правилно.

Сега обаче за мен със сигурност идва много по-тежко предизвикателство. Играла съм няколко пъти срещу Серина, но все още нямам победа.

Да играе срещу така шампионка и легенда е огромна чест. Очаквам мача с нетърпение, защото познавам чувството, а то е доста специално", сподели Пиронкова.