Серина Уилямс сподели нейната версия за случилото се по време на финалната среща на Откритото първенство на САЩ. Американката загуби от Наоми Осака (Япония) с 2:6, 4:6.

"Нека отдадем заслуженото на победителката. Наоми игра отлично, поздравления. Ще се справим с това. Нека да бъдем позитивни.

Не знам за какво говори Муратоглу. Ние нямаме сигнали. Не мога да разбера защо би казал подобно нещо. Искам да кажа за себе си, че не съм получавала съвети.

Казах на съдията, че е крадец, защото ми отне точка и ме обвини в измама. Бих загубила, отколкото да играя нечестно", заяви Серина Серина.

"Все още не знам как се чувствам. Още не съм имала времето да осмисля всичко. Опитвам да остана позитивно настроена и да извлека всички добри неща, да продължа с тях."

В пресконференцията си след мача Уилямс коментира скандала със съдията Карлос Рамос:

"Не мога да стоя тук и да кажа, че не бих го нарекла крадец, защото той открадна гейм от мен. Виждала съм мъже да наричат съдиите по различни начини. Боря се и за женските права, за равенството между половете, всички тези неща. Да го нарека "крадец" и да ми вземе гейм... чувствам, че това е сексистко."

"Никога не е взимал гейм на мъж, който го е наричал "крадец". Потресена съм. Аз обаче ще продължавам да се боря за равенството между половете - например трябваше да бъде позволено на Корне да си смени тениската, без да получи глоба."