Украинска победа даде старт на тазгодишното издание на "Уимбълдън". Първият завършил мач в турнира бе между Лесия Цуренко и британката Джоуди Бъридж, който украинката спечели безпроблемно с 6:2, 6:3.

Това бе първият завършил двубой от първия ден на надпреварата, в който обичайният лондонски дъжд прекъсна мачовете за повече от час.

В него бившата №23 в света Цуренко нямаше проблем срещу участващата с "уайлд кард" представителка на домакините, но пък успя да си навлече гнева на феновете в социалните мрежи.

Причината е, че в началото на втория сет на едно от момчетата, които гонят топките му прилоша и седна на тревата, а докато Бъридж му се притича на помощ и дори му даде от своите напитки и енергийни барчета, то Цуренко с досада вдигаше ръце и питаше съдията кога мачът ще продължи.

В крайна сметка прекъсването отне около 15 минути, докато лекарят на корта не изведе момчето в инвалифна количка. След подновяването му Цуренко довърши задачата си и спечели.

Първата топ поставена тенисистка, която изигра мача си в ранната част на програмата бе третата поставена Онс Джабур от Тунис.

Тя свърши работата си без никакъв проблем, като с 6:1, 6:3 победи шведската квалификантка Мирям Бьорклунд за 54 минути.

В ранните мачове видяхме и втора украинска победа. Тя бе дело на Анхелина Калинина, която с 4:6, 6:2, 6:4 победи унгарката Анна Бондар.

Ето и всички резултати от женската схема до момента:

Лесия Цуренко (Украйна) - Джоуди Бъридж (Великобритания) 6:2, 6:3

Онс Джабур (Тунис) - Мирям Бьорклунд (Швеция) 6:1, 6:3

Алисън Риске (САЩ) - Илена Ин-Албон (Швейцария) 6:2, 6:4

Мая Чвалинска (Полша) - Катерина Синякова (Чехия) 6:0, 7:5

Анхелина Калинина (Украйна) - Анна Бондар (Унгария) 4:6, 6:2, 6:4