Най-добрата украинска тенисистка Елина Свитолина отговори на критики по повод привързаността си към своята родина.

През тази година тя бе разкритикувана, че играе на турнира в Москва, въпреки лошите отношения между двете държави.

Свитолина припомни, че на няколко пъти е отказвала да защитава флага на други държави и винаги представя Украйна на турнирите.

"Когато отидох там, аз представлявах Украйна. Дали ще спечеля титлата или ще изиграя само един мач в даден турнир, аз винаги представлявам Украйна. Защитавам Украйна по най-добрия начин, който мога: играейки тенис. Не мисля, че трябва да казвам нещо повече. Винаги съм подкрепяла страната си. През годините отказах много предложения да играя за чужди държави", отсече тя.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тя разказа и за преживяванията си с гаджето си Гаел Монфис, който също посети Украйна.

"Той наистина ни хареса много. Особено храната. Опита местни гозби и остана много доволен", сподели тенисистката.

Свитолина е категорична, че през 2020-а целта е да стане №1 в световната ранглиста и да вземе първа титла от Шлема.

"През миналия сезон достигнах до полуфиналите на много турнири. За съжаление се класирах само на един финал - в Шънджън, където загубих. През следващата година ще имам възможността да атакувам първото място в света. Имам достатъчно опит, сега всичко зависи от моята игра и тактиката, която ще избирам за всеки един мач. Много е важно да остана здрава и в състояние да се раздавам във всеки един двубой. Имам големи цели, в това число и да спечеля титла от Големия шлем, но най-важното е да остана здрава", завърши Елина.