Григор Димитров загря за започващия след по-малко от 72 часа турнир "Уимбълдън", като победи сърбина Филип Крайнович на шоуто The Boodles.

Надпреварата в комплекса за аристократи в Стоук Парк няма влияние върху точкуване и ранглиста, нито пък носи награден фонд. Тук се играе без напрежение и върху най-старите тревни кортове във Великобритания, тенисистите имат възможности за "фина настройка" и експеременти преди старта на "Уимбълдън".

Григор спечели с 6:3, 7:6, като изглеждаше свеж и позитивен, както е нормално да бъде в обстановката на The Boodles. Нямаше и следа от травма, каквито притеснения съществуват около рамото на българина вече няколко месеца.

Стана и шоу - Гришо сервира, като последва съвет на фенка от трибуните къде да насочи началния удар. Спечели точката и отиде да благодари с прегръдка, прекъсвайки играта.

Разбира се, той е любимец на този турнир и от предишните си участия, като вече за четвърти път е на надпреварата.

Но се видяха и сериозни неща, които първата ни ракета очевидно опитваше да отиграе - много агресивен ретур бе едно от тях. Неслучайно на трибуните бяха и Радек Щепанек, и Андре Агаси - екипът, който избира стратегията и води тренировъчния процес на Григор. Шоу или не, това си е последна загрявка преди "Уимбълдън".

Крайнович е №52 в ранглистата, недалеч от Гришо, който е 48-ми. В събота Димитров ще има още един двубой на The Boodles в Северен Лондон, а от понеделник вниманието му ще е насочено към южната част на британската столица.

Там, на кортовете на All England`s Club, започва "Уимбълдън". Първият съперник на българина там е Корентен Муте, световен №85 от Франция.