В последните години се наслушахме на непрестанните оплаквания на Ник Кирьос от клей настилката, като скандалният австралиец дори призоваваше тя да бъде забранена.

Ето обаче, че той се включи в турнир на "червено", като дори постигне две победи и вече е четвъртфиналист. Това се случва на турнира от категория АТР 250 в Хюстън, където тази нощ Кирьос победи представителят на домакините Томи Пол с 6:4, 6:2.

Страхотно представяне от австралиеца, което го накара сам да признае след мача, че това е може би най-силният му двубой на клей. ВИДЕО вижте на MAXSport.live.

А Кирьос не може да се похвали с много такива, защото това е първият случай от пет години насам, в който той печели два поредни мача на тази омразна за него настилка.

Така австралиецът вече победи двама представители на САЩ, а от място на полуфинал го дели друг американец, това е "щастливият губещ" Майкъл Ммо, който надви Сам Куери с 6:2, 6:4.

Странно или не, за Кирьос това ще е единственият клей турнир през сезона, защото след Хюстън той ще започне своята подготовка за "Уимбълдън". Австралиецът изобщо не иска да чува за "Ролан Гарос".

Все пак той разкри, че следващия сезон ще пренебрегне принципите си и ще се включи в "червения" турнир от Шлема, а причината е, че приятелката му мечтае да види Париж.