Коронавирусът продължава да създава проблеми в спортния свят. COVID-19 доведе до отмяната на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс.

Ден след решението организаторите на състезанието получиха и друг удар. Австралиецът Джон Милман, който е №43 в световната ранглиста на ATP, изрази недоволството си от отношението към него.

Въпреки решението за отмяна, квалификантите и играчите от основната схема са получили още седмица престой в Калифорния в знак на добра воля. Както и правото да ползват тенис съоръженията за тренировки.

Милман, който има един четвъртфинал на US Open и в един момент от кариерата си бе достигнал до №33 в света, решава да се възползва от създалата се ситуация и да остане да тренира.

Дори се уговаря за съвместна тренировка с колега, който е поставен високо в схемата.

Въпросният тенисист в крайна сметка се отказва, но това не убива желанието на Джон да излезе на корта... Правят го хора, работещи за турнира, защото той не е "топ играч" или "предишен шампион".

"Информирах организаторите, че въпреки всичко искам да ползвам времето си на корта, защото така или иначе съм тук. В отговор ми беше казано, че това няма как да се случи, защото не съм топ играч или предишен шампион", написa в Twitter Милман, обяснявайки за създалата се ситуация.

Австралиецът все пак поясни, че някои от кортовете наистина могат да се ползват само от играчи с определен статут. Въпреки това той получи вълна на подкрепа от страна на феновете в социалните мрежи.