Организаторите на първия Матърс тунир за годината, този в Индиън Уелс, взеха редица мерки срещу разпространението на коронавирус.

Турнирът в слънчева Калифорния започва на 9 март, а на фона на глобалната заплаха от вируса, организаторите също решиха да въведат доста предпазни мерки.

Целият персонал в тенис комплекса ще работи с предпазни ръкавици, като това ще важи и за подавачите на топки.

Играчите пък няма да получават кърпи между точките от подавачите, както се случва на всеки турнир, а ще трябва сами да си ги взимат от специално предназначен за целта стол.

Също така няма да има срещи между играчи и фенове, както и раздаване на автографи след мачовете. Организаторите препоръчаха да няма никакъв контакт между играчите, дори и здрависване, но едва ли тенисистите ще се съобразят.

В комплекса са изградени допълнителни 250 хигиенни станции, а всекидневно съоръженията се почистват с антивирусни вещества.

Организаторите изразиха готовност да предприемат още мерки спрямо фенове и състезатели, ако се наложи.

Тъй като централният корт, където играят най-големите звезди, бе разпродаден доста преди турнира, организаторите ще дават шанс за връщане на билети.

Ако има фен, който не иска да се подлага на опасност за здравето си, той ще може да върне билета си или да го презавери за изданието през 2021-а.

Междувеременно организаторите на "Ролан Гарос" обаявиха, че на този етап нямат намерение да отлагат турнира.

Въпреки, че във Франция броят на заразените надмина 500, на този етап турнирът ще се проведе по план.