Григор Димитров е показал наистина изключителен тенис при победата си над Карлос Алкарас в Маями.

Около това мнение се обединиха испанските медии в коментарите си за двубоя на местния любимец Карлитос.

ВИДЕО ОТ ЗНАМЕНИТИЯ БЪЛГАРСКИ УСПЕХ ВИЖТЕ ТУК>>>

Те подчертават, че българинът вече може да се счита за ветеран в световния тенис, но въпреки това е показал завидна скорост по корта.

"Карлос не игра добре, факт. Но също така е факт, че Димитров игра много добре. Нека не забравяме, че той е ветеран, свикнал с големите сцени, и с качество на играта, което е сравнявано с това на Роджър Федерер. Той изигра коза, който върви най-добре срещу Карлос: играеш с него бързо, поемайки много рискове, особено на ретур. Сервисът му също беше добър, имаше и малко късмет, но късметът трябва да те намери, когато играеш добре, за да има някаква полза от него. Димитров излезе много уверен на корта и спечели заслужено", написа Marca.

Друго местно издание AS пък прави аналогия с филмовия и комикс герой Супермен, който може да бъде уязвен единствено с космическия материал криптонит.

"Димитров изтръгна усмивката от лицето на Алкарас и не му позволи да си я върне в нито един момент. Българинът намери криптонита, за да укроти суперсилите на испанеца. През целия мач Димитров правеше така, че Алкарас да е намръщен и нервен. Макар Григор вече да е на 32 години, той възражда старата си слава. И ако спечели в полуфинала срещу Зверев, ще се завърне в Топ 10 след 10-годишно отсъствие - наистина впечатляващо", призна спортният всекидневник.