Като в един стар филм, турнирът в Маями извади мото "На финал отиват само старците" - перифразирано, но точно.

37-годишният Роджър Федерер не остави никакъв шанс на 19-годишния Денис Шаповалов с 6:2, 6:4 на полуфинала, за да достигне неделния мач за титлата.

Маестрото вече е №1 в историята с 50 финала на турнира от серията Мастърс, а пред Шаповалов има много време да се равнява с най-силните.

След мача той призна, че да играеш срещу идола на детските си години е невероятно, а репортерът на корта отбеляза, че не е бил роден, когато Фед е спечелил първия си Мастърс (1999 г.).

Когато е в такава форма, Роджър е просто неотразим.

В Индиън Уелс преди 2 седмици загуби изненадващо финала от Доминик Тийм, сега отново е в мача за трофея, като ще се надява да поправи грешката.

За целта трябва да се справи с бомбардировача Джон Иснър, който ще защитава титлата си от 2018-а. 33-годишният американец спечели с марковото си оръжие - тайбрек, срещу 18-годишния суперталант Феликс Оже Алиасим - 7:6, 7:6.

Двамата тийнейджър от Канада си тръгват на стъпка от големия мач, но оставиха великолепни впечатления.

Особено силно игра Феликс, който сякаш е готов за голямата крачка в елита. "Той ще е топ, топ играч, може би бъдещ номер едно", каза Иснър след победата си над тъмнокожия канадец.

Финалът Федерер - Иснър в неделя ще е осма среща на двамата, като Роджър води с 5:2 победи.