Новината, че Мастърса в Индиъл Уелс е отложен заради коронавируса предизвика вълна от различни коментари, като недоволството преобладава.

Организаторите поставиха здравето на играчите и феновете на първо място, но самите тенисисти не са доволни заради начина, по който бе отменена надпреварата.

Това се случчи ден преди турнирът да започне, след като десетки елитни играчи тренираха на място без ясна информация какво ще последва.

Нисичкият аржентинец Диего Шварцман е сред тези, които най-рязко атакуваха ATP. Той споделя, че решението е разбираемо, но не е доволен, че е разбрал решението от социалните мрежи.

Двойковият играч Джейми Мъри е разтревожен от факта, че може епидемията да отмени всички турнири в следващите месеци, тъй като коронавирусът се разпространява с големи темпове в Европа.

Алисън ван Уйтванк и Кирстен Флипкен не са доволни от това, че не е проведена среща с играччите преди да бъде взето решението.

Основното оплакване е, че решението е взето в последния момент и това обърква плановете на замесените. Бившият треньор на Наоми Осака - Саша Бажин, предложи мачовете да се играят без публика.