Григор Димитров се оттегли от Мастърс турнира в Индиън Уелс, след като неговият агент Георги Стоименов съобщи новината за българския специализиран сайт Tenniskafe.

Нататък не последва официално изявление в социални мрежи, не бяха публикувани и никакви подробности около това колко сериозна е травмата на българина в дясното рамо, която го мъчи от януари.

Гришо не е играл от 20 януари, когато загуби от Франсес Тиафо на осминафинал в Откритото първенство на Австралия. Очакваше се двата американски Мастърс турнира в Индиън Уелс и Маями да са завръщането му, като са и чудесна платформа за изкачване в ранглистата - там Димитров няма почти никакви точки за защита от миналия сезон.

Оттеглянето остави много въпроси, особено в социалните мрежи, където Григор със сигурност е в топ 10 сред най-популярните тенисисти. Някои от феновете му са в Индиън Уелс и следиха, а дори и снимаха любителски видеа по време на заниманията с Андре Агаси.

Въпросите са два - колко е сериозна травмата на Григор и колко още време изисква възстановяването до състояние, което му позволява да играе?

Защото интензитетът на последните му тренировки в Калифорния бе добър, и то според тенис експерти, които ги посетиха. Нищо не подсказваше, че проблемът в рамото още съществува.

Но малко преди новината за оттеглянето да стане факт, българинът бе заснет в приятелски разговор с отиващия към корта за тренировка Роджър Федерер.

И веднага направи впечатление на феновете - сакът с екипировката е на лявото рамо, а не, както е традиционно за Гришо и всеки играч с дясна ръка. Сигурен знак, че дясното рамо се пази внимателно.

Възпалението в сервиращото рамо бе налице още преди Asutralian Open, но тогава щабът и тенисистът са решили, че не е достатъчно сериозен, за да го спре от участие. Сега ситуацията е такава, че Григор може да си позволи още по-дълга почивка в името на пълното излекуване на травмата.

Турнирът Мастърс в Маями започва на 20 март, като в него Гришо отново ще стартира във втори кръг, тоест - не по-рано от 22-23 март. Предстоят две седмици, в които се надяваме да получим повече отговори, отколкото... нови въпроси.