Треньорът на Григор Димитров - Дани Валверду, даде интервю преди Мастърса в Синсинати, където първата ни ракета ще защитава титлата си от миналата година.

Димитров стартира участието си тази вечер, а негов първи съперник е Миша Зверев.

Според Валверду, който работи с Гришо вече втора година, българинът се нуждае от малко късмет в първите кръгове, за да натрупа увереност.

"Разбира се, че има напрежение. Той спечели първата си голяма титла в Синсинати и сега се връща като шампион тук. Но ако иска да расте, трябва да свиква с тези неща.

Няма значение колко точки има да защитава. За мен всеки сезон започва от нулата. В големите турнири понякога е необходима и доза късмет в първите кръгове, за да можеш да придобиеш допълнителна увереност, когато дойдат големите двубои.

Григор се подготвя добре. Имахме няколко седмици, за да тренираме за предстоящите турнири до края на годината.

Сезонът на трева определено не се разви по начина, който искахме.

Той имаше добри възможности да спечели срещу Вавринка на "Уимбълдън", но не се възползва.

В последните няколко седмици Димитров имаше време да види какво може да подобри в играта си и да продължи напред към предстоящото до края на годината.

Той свърши много работа във фитнеса с кондиционния си треньор. Никой не знае какво ще се случи до края на годината, но аз мисля, че той се подготви добре", сподели Валверду.

 

Гледай на живо Григор Димитров и мачовете от турнирите ATP Masters 1000 и ATP 500 само в каналите на MAX Sport 1