Шампионът от US Open 2020 - Доминик Тийм, потвърди появилите се преди дни информации в австрийските медии, че още в края на този сезон ще сложи край на кариерата си.

30-годишният австриец заяви, че китката му просто вече не е способна да играе тенис на високо ниво и всеки мач е просто адска мъка за тялото му.

Тийм бе един от малкото тенисисти, които успяваха да се доберат до финали в Шлема докато Федерер, Джокович и Надал все още бяха активни, като дори успя да спечели и титла.

Той грабна US Open през 2020-а, като освен това има два финала на "Ролан Гарос" и един в Австралия.

От онзи момент през 2020-а обаче за него всичко тръгна надолу. Това се оказа 17-ата и последна до момента, а може би и последна титла в кариерата на Тийм.

В последните три години той показа страхотна упоритост и се опитваше да се завърне на топ ниво, но опитите не срещата успех. Към момента Тийм се намира на 117-о място в ранглситата, вече няколко месеца не е постигал повече от една победа в основната схема на турнир.

Планът му е той да се оттегли пред родна публика, на турнира във Виена, който се провежда между 21 и 27 октомври.

Доминик Тийм потвърди информацията на австрийските медии и заяви:

"Това е едно много тъжно послание, но този сезон наистина ще е последен за мен.

Има доста причини зад това решение, но първата и основна сред тях е, че китката ми просто не е пригодена за тенис, нещата не са оптимални и вероятно никога повече няма да бъдат.

Естествено, че мога да продължа да се мъча, но вътрешното ми чувство казва, че е време да спра".

Снимка: Getty Images