Сбогуване, каквото подобава за истинска легенда. Около това мнение се обединиха всички след последния двубой на Роджър Федерер в тениса. Маестрото сложи край на кариерата си с емоционален двубой на двойки заедно с Рафаел Надал, а зрителите на корта в Лондон видяха за последно магическите отигравания на швейцарския гений.

След края на двубоя, в който резултатът бе без значение, всички избухнаха в сълзи, а самият Федерер се сбогува емоционално с публиката.

Ето какво каза на прощаване легендата:

"Беше невероятен ден. Казах на момчетата, че съм щастлив, не съм тъжен. Страхотно е, че съм тук. Насладих се на всичко, което ми бе за последно. Заради присъствието на другите играчи, семейството ми, феновете, не почувствах толкова голям стрес. Радвам се, че стигнах дотук. Мачът беше страхотен. Самият аз изпълних своите очаквания. Да играеш с Рафа в един отбор и да бъдеш обграден от толкова добри тенисисти и приятели е прекрасно.

Getty Images

Не исках да се чувствам самотен в последния ми мач. Тенисът може да бъде доста самотен спорт понякога. Затова сега исках да бъда част от отбор, защото дълбоко в сърцето си аз съм отборен играч. Винаги съм обичал да съм част от подобно нещо. Благодаря за всичко, което направихте през годините - Анди, Томас, Новак, Матео, Кам, Стефанос, Рафа и всички останали. Беше удоволствие да играя на всички "Лейвър къп" през годините. Точно на такова изпращане се нядавах, така че ви благодаря!

Никога не съм очаквал да стана спортна икона. Просто се радвах да играя тенис. Но се получи невероятно пътешествие и бих го направил отново. Беше уникално, много се забавлявах, благодаря на всички! Толкова много хора ме подкрепят, както и вие тази вечер, това означава всичко за мен.

Много се забавлявах в последните 13 години. Всички са тук, момчетата, момичетата, съпругата ми, която толкова ме подкрепя. Тя можеше да ме спре много отдавна, но продължи да бъде зад мен и ми позволи да продължа да играя, затова й благодаря! Благодаря и на моите родители, които са невероятни. Има толкова много хора, на които да благодаря. Това е фантастична вечер. Това бе невероятно пътешествие!".

Getty Images