Виктор Троицки даде любопитно интервю в Сърбия и за пореден път засегна тема, която става все по-отчетлива и важна в последните месеци около тениса.

Сръбският ветеран (35 г.) се отказва от спорта в края на сезона, но освен по темата за неговата кариера, в интервю за "Обьектив" говори за Новак Джокович, влиянието му в тениса и враждата, която има световният №1 със "западните медии".

Това е болната тема на таткото на Ноле - Сърджан Джокович, който говори за омразата на същите западни медии към сина му от години. Напоследък е особено остър в думите си.

"Всички виждаме, че това е точно така - казва в интервюто си Троицки. - Съвсем явна е разликата в отношението към Ноле, спрямо това към Рафа и Роджър. Вероятно е нормално да е така, не е само заради произхода и това кой откъде е тръгнал.

Ноле не им харесва, защото разби модела на Надал срещу Федерер за всяка титла. Той беше любим на западните медии, но се появи Джокович и нещата са съвсем различни. Затова и срещу него има доста злоба и дори омраза.

Хората не го познават и говорят...

Ноле е страхотен, зрял човек, който отдавна е надживял неща като суета и слава. Помага на всички, изключително земен, приятел, душа човек...

Хората, които го описват различно и го сатанизират в медиите в някои страни, просто не знаят за какво става дума. Те не го познават и не искат да го познават."