Виктория Томова вече е топ 50 играч, ако съдим по виртуалната ранглиста.

Българката постигна трета поредна впечатляваща победа на турнира на трева в Бад Хомбург (Германия) и се класира за фазата на четвъртфиналите.

Вики триумфира убедително над изненадващата четвъртфиналистка от Australian Open и световна №26 Линда Носкова (Чехия) с 6:4, 6:2 и по този начин събира достатъчно точки, за да е 50-а в световната ранглиста от понеделник и то непосредствено преди "Уимбълдън".

В миналите кръгове Томова победи още американката Тейлър Таузънд и Татяна Мария, като и в трите мача не даде сет, макар да бе в ролята на аутсайдер.

В четвъртфиналите тя ще играе с една измежду Беатрис Хадад Мая (Бразилия), която е четвърта поставена в схемата и рускинята Анна Блинкова.

Във виртуалната ранглиста световната №58 Вики събира 1136 точки и е №50, изкачвайки се с осем позиции през тази седмица. Единствената, която може да й попречи да дебютира в топ 50 е американката Пейтън Стърнс, но за целта въпросната трябва да достигне до финала в Бад Хомбург, а това минава през победа над третата поставена Ема Наваро в четвъртфиналите.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО