Първата ракета на България при жените Виктория Томова се завърна на родна земя след големия си успех на "Уимбълдън".

Вики стигна втори кръг в надпреварата след четири поредни победи и загуби достойно от седемкратната шампионка Серина Уилямс.

Тенисистката говори пред bTV:

"Не се смятам за звезда. Мисля, че не се случи нещо по-различно отпреди. Да, играх срещу най-добрата тенисистка в света, но се чувствам по същия начин.

Беше нещо ново за мен. Много приятно чувство. Бях доста притеснена. Казаха ми, че не съм изглеждала притеснена, но определено бях.

Когато излезеш на най-хубавия корт в света.. преди мача ме изведоха да видя обстановката на самия корт и беше хубаво, защото после се поотпуснах малко.

Преди година видях Серина в съблекалнята и я попитах за снимка. Тя мило ми отвърна "разбира се". В първия момент това, което стана бе нереално, особено като видях самата схема. Ето че се случи.

Преди "Уимбълдън" играх само един турнир на трева, в който загубих в първия кръг. Нямах никакви очаквания, но си казах, че ще се боря от първия мач.

Спечелих три много трудни мача, за които много се радвам. Много хора не си дават сметка, че в квалификациите на Голям шлем е адски трудно да спечелиш един мач, а какво остава да се квалифицираш. Най-накрая от петия път пречупих тази бариера.

На мрежата Серина ме поздрави и каза, че съм играла много добре, а аз и отвърнах, че винаги ми е било мечта да играя с нея. Това я учуди.

Имаше толкова много българи по трибуните и бях положително изненадаха. Много ме подкрепяха, даже повече от Серина. Чувах само "хайде, Вики" и това много ме зарадва".