Първата ни ракета при дамите - Виктория Томова, направи прогрес с една позиция и вече е №85 в света.

През изминалата седмица тя взе участие на турнира на клей в Букурещ, където не се представи според очакванията и отпадна едва във втория кръг, но все пак успя да се изкачи с позиция напред.

За Томова предстои турнирът от категория WTA 125 в Парма, където още днес се изправя срещу представителката на домакините Елеонора Алвиси.

В топ 10 при дамите имаше само едно съществено разместване, като това е появата на трета чехкиня сред най-добрите в тениса в лицето на Барбора Крейчикова, която се присъедини към сънародничките си Каролина Мухова и Маркета Вондрушова.

№1 продължава да е Арина Сабаленка, а след нея следват Ига Швьонтек, Коко Гоф, Джесика Пегула, Елена Рибакина, Маркета Вондрушова, Онс Жабер, Каролина Мухова, Мария Сакари и Барбора Крейчикова.

Заради провеждането на Купа "Дейвис" при мъжете, съвсем логично в челото на класацията нямаше никакви промени, а Григор Димитров остава №20.

Адриан Андреев обаче успя да се изкачи с три позиции до рекордното за него 183-о място, с три зад втората ни ракета Димитър Кузманов.