Виктория Томова претърпя загуба с 1:6, 4:6 от Серина Уилямс във втория кръг на "Уимбълдън".

Това бе едва трети мач за 23-годишната българка на турнир от Голям шлем, а срещу нея излизаше носителката на 23 титли от подобно ниво.

Макар видимо притеснена, българската тенисистка показа интересни неща на корта, но разликата в класите бе видима, а мачът приключи за час и 7 минути.

Томова изигра страхотен втори сет, с който даде заявка за добро представяне в бъдеще, като на няколко пъти спечели аплодисментите дори на съперничката си.

Американката имаше сериозно физическо превъзходство през целия двубой, а мощните й удари бяха непосилна задача за българката.

Снимка: Getty images/ Guliver photos

Серина взимаше убедително подаванията си, като осъществи първия си пробив в четвъртия гейм на първия сет. До края 36-годишната американка нямаше проблем да затвори сета в рамките на 23 минути.

Томова се успокои в началото на втория сет и показа характер и доста по-качествен тенис.

Тя успя да постигне обрат и да спечели първия гейм.

Серина обаче осъществи бърз пробив, за да поведе с 2:1.

Томова не се предаде и показваше агресия до края на мача, като успя да поизпоти Серина. В четвъртия сет българката стигна до точка за пробив, но два мощни сервиса на Уилямс обърнаха частта.

Българката заиграваше по-добре с течение на мача, а в петия гейм осъществи обрат и намали резултата до 2:3.

Мачът започна да се развива равностойно, а Томова не се даваше на именитата си съперничка.

В крайна сметка все пак логично победата отиде при Серина, но вторият сет бе доста по-труден от очакваното за американката, а Томова бе изпратена от централния корт на "Уимбълдън" на крака.