Виктория Томова отпадна още в първия кръг на US Open.

Първата ракета на България загуби в два сета (5:7, 5:7) от младата американска надежда Аманда Анисимова за около час и половина в Ню Йорк и не успя за първи път в кариерата си да премине тази фаза на Откритото първенство на САЩ.

18-годишната американка с руски корени Анисимова е една от най-талантливите състезателки в световния тенис и миналата година дори игра полуфинал при жените на "Ролан Гарос".

Тя поведе експресно след първия гейм, а Томова бързо успя да изравни, макар да пропиля преднина от 40:15 във втория.

Двете си размениха по още гейм за 2:2, след което българката спечели на нула с пробив - 3:2. Съперничката ѝ върна пробива още в следващия гейм, а ситуацията се повтори и в седмия, който отиден на сметката на Виктория - 4:3. Американката заигра по-добре и взе следващите два гейма без да даде точка на нашето момиче, като макар тя да успя да изравни до 5:5, в крайна сметка отстъпи в първия сет след 5:7. 

Размяна на пробиви даде началото на втория сет, като първо това стори Виктория, а после и противничката ѝ - 1:1. 

Доста предизвикани грешки пратиха Томова в ролята на изоставаща след три поредни гейма за Анисимова и 1:4. Томова се пребори да се върне в мача и изравни до 4:4, но ситуацията с 5:5 от първия сет се повтори и американката затвори мача след 5:7.