Трикратният шампион в Шлема Стан Вавринка приключи рано участието си на Sofia Open, след като отстъпи още в първия си мач срещу миналогодишния финалист Мариус Копил - 6:3, 6:7(5), 4:6.

Румънецът показа, че силното му представяне в ATP тура, което започна именно в София, не е случайно и че се чувства много добре тук. Няколко румънски фенове бурно го подкрепяха и го амбицираха към значимия обрат.

Двамата са съседи в ранкинга (№56 и №57) и това си пролича изцяло в равностойния мач, който предоставиха в "Арена Армеец".

Вавринка не игра слабо, но въпреки че каза, че се чувства по-добре от миналата година, не успя да затвори мача във втория сет, в който загуби с тайбрек. Спечели първата част след един пробив на нула и сякаш контролираше ситуацията на корта.

Само че във втория сет се стигна до решителен 13-ти гейм, след като двамата изпуснаха точки за пробив в началото. Един мини пробив в заключителните точки стигна на Копил да изравни сетовете.

Снимка: Lap.bg

Оттам нататък румънецът много подобри сервисите си и те вече не бяха толкова лесна плячка за съперника му. В третия гейм на третия сет четири възможности бяха нужни на румънеца да пробие, но това се оказа най-важният момент в мача.

С много концентрация стигна до победата и така Стан за втора поредна година си тръгва по-скоро разочарован от София. Копил има шанс да направи нов пробив към финала, като в следващия кръг ще играе с победителя от двубоя Александър Лазаров - Фернандо Вердаско.

Снимка: Lap.bg