Финалният Мастърс, в който се състезават 8-те най-добри тенисиста за сезона вече навлезе в своята заключителна фаза и след като приключиха двубоите от групите, днес е време да се изиграят полуфиналите от последния турнир на ИТЛ. Тази година груповата фаза на ITL FINALS ни поднесе много драматични двубои и интензивни емоции до последно, като лидери на двете групи станаха Марк Хаджижеков и Едиз Батран, а като втори за полуфиналите се класираха Петьо Борисов и Светослав Стоичков.

Днес ни предстоят полуфиналните сблъсъци от надпреварата, а в първия двубой за деня един срещу друг ще се изправят двукратния шампион в надпреварата Едиз Батран (2016, 2017) и телевизионния водещ Петьо Борисов, начален час на тази вълнуваща битка ще бъде 19:00 ч. Двамата имат три официални срещи помежду си, като първите два двубоя са през далечната 2015та на финали на ITL500 и Masters 1000. Третата среща се игра през тази година, като както и в първите две, Петьо е краен победител. Интересното в случая е, че и трите двубоя се решават след трисетови битки, което предполага интересна среща между двамата финалисти днес.

Във втората битка довечера, ще имаме възможността да наблюдаваме "повторение" на есенния Мастърс през тази година, а именно двубоя между Светослав Стоичков и Марк Хаджижеков. На финалът през октомври, Марк успя да излезе краен победител след 2:1 сета, но "Мистър Тайбрек" този път е готов за реванш. Срещата има допълнителен заряд, защото е решаваща и за крайното подреждане през годината. При евентуална победа от страна на Марк той ще си подсигури дубъл на титлата "№1 на ITL за годината", а ако отпадне, то №1 за тази година ще бъде победителят от Финалите.

Срещите тази вечер ще бъдат ръководени от съдия Елена Андонова, а феновете имат възможността да проследят и коментират случващото се с коментар от студиото на Иво Боджаков и Петър Додов.

Програма за петък (16 декември) - начало 19:00 ч:

1. Едиз Батран - Петьо Борисов : гледайте тук

2. Марк Хаджижеков - Светослав Стоичков (не преди 20:30 ч.) : гледайте тук

Програма за събота (17 декември) - начало 18:30 ч:

Финал: гледайте тук