Григор Димитров ще продължи да работи с треньора Дани Валверду и през новия сезон 2023, разкри неговият мениджър Георги Стоименов пред "Тенискафе".

Двамата се събраха доста изненадващо в самия край на настоящия сезон, когато Димитров бе в много сериозна игрова криза и трупаше загуба след загуба в турнирите, на които участва.

Работата с Валверду се отрази положително на Гришо, който успя да достигне полуфинал на турнира от категория АТР 500 във Виена, а след това постигна и нови две победи на Мастърса в Париж, за да завърши годината сред първите 30 в света.

Именно с Валверду край себе си, Григор постигна своите най-големи успехи до този момент, печелейки Мастърс турнира в Синсинати, АТР финалите в Лондон и достигайки до №3 в световната ранглиста.

Димитров и венецуалският треньор работиха заедна от 2016-а до 2019-а, като макар повторното им събиране през октовмри да бе определено като "временно", то може да се окаже по-дълго от очакваното.

За Григор новият сезон ще започне с дебютното издание на турнира United Cup, където смесеният отбор на България ще мери сили с тези на Белгия и Гърция. Преди това Димитров има и два демонстративни турнира на сметката си.