Сезонът в тениса се намира в заключителната си част, но не е толкова много времето, което ни дели и от началото на новата кампания, която по традиция ще стартира в Австралия.

Именно там по план трябваше да е голямото завръщане на Рафаел Надал, но на този етап нещата не са особено оптимистични.

Това призна самият Надал, който в интервю пред "Marca" сподели, че нещата участието му в Австралия не е сигурно.

Именно мачът от втория кръг на турнира срещу Макензи Макдоналд тази година е последният му мач към момента, а вече доста фенове се съмняват в неговото пълноценно завръщане, защото сценарият наподобява доста на случилото се с Федерер, който в крайна сметка се отказа от играта с демонстративния "Лейвър Къп".

"Тренирам повече от месец, но няма как да давам прогнози, ситуацията е ден за ден. Искам да видя дали ще мога да вдигна интензитета на натоварванията, защото към момента нивото е ниско.

Целта ми е да играя в Австралия, но не мога да обещая подобно нещо. Болката я има. Тя е по-малка, но продължавам да изпитвам дискомфорт. Ще мога да дам точна дата на завръщане само, ако болката намалее или изчезне.

Според лекарите съм на правилен път, но това е нова за мен контузия, непозната територия е.

Истината е, че през януари си мислех, че ще мога да се завърна още за сезона на клей, но това се оказа невъзможно. Явно така е било писано, но аз съм човек с високи изисквания, трябва да съм готов на 100%, има ли точна дата, вие ще я научите веднага", сподели той.