Григор Димитров ще направи втори опит да изиграе мача си от втория кръг на "Уимбълдън" днес, след като в сряда нямаше шанс да го стори. Първата ни ракета трябваше да срещне китаеца Юнчен Шанг в сряда, но двубоят бе отложен.

Преди него мачовете си трябваше да изиграят Сонай Картал (Великобритания) и Клара Бюрел (Франция) при жените, както и Томи Пол (САЩ) и Ото Виртанен (Финландия).

Представителката на домакините надви французойката в три сета - 6:3, 5:7 и 6:3, докато срещата между Пол и Виртанен се проточи доста.

Двамата стигнаха до пет сета, като за капак на всичко играта бе спряна за известно време заради дъжд над Лондон след повече от три часа на корта. В крайна сметка американецът, който е №12 в света и в основната схема, победи - 4:6, 6:3, 5:7, 7:5 и 6:4.

Така днес във втори мач от програмата на корт №12 Димитров и Шанг се очаква все пак да се срещнат от двете страни на мрежата. Надеждите са, че няма да има дъжд... Първият мач на този корт е с начален час 13:00 ч наше време, а в него играят Мадисън Кийс от САЩ и Ифан Ван от Китай. Така най-късно около 15:00 часа се очаква Гришо да влезе в корта.

Китаецът е на 19 години и далеч по-назад от българина в ранглистата (№91), като двамата никога не са играли досега.

Други интересни мачове от програмата на "Уимбълдън" днес:

Централен корт, начало 15:30 ч

Новак Джокович - Джейкъб Фиърни (Великобритания)

Следван от Ига Швьонтек - Петра Мартич.

В трети мач на корт №1:

Александър Зверев - Маркос Гирон.