Най-добрият тенисист през 2024 година очаква първите му сериозни проблеми да дойдат на червените кортове, като началото за него ще бъде дадено на Мастърса в Монте Карло.

Синер игра фантастично на хард, като спечели Australian Open, Ротердам и Мастърса в Маями. Тези успехи му донесоха изкачване до второто място в световната ранглиста.

Той обаче признава, че клеят не му е любимата настилка.

"Тук често се получават изненадващи резултати. Хардкорт сезонът беше много добър за мен и ще видим какво ще направя на клей. През миналата година се справих добре в Монте Карло, а след това не толкова. Ще е много сложно, защото това е настилка, на която обикновено имам проблеми. Надявам се да се подобря.

Това не е настилката, която ми е най-удобна. На хард се чувствам по-добре, но това не значи, че не съм добър на клей. Първият ми четвъртфинал в Големия шлем дойде на "Ролан Гарос", а стигнах такъв и в Рим. Тренирах много на тази настилка между 14 и 20-годишна възраст", каза италианецът.

Той бе попитан и за предстоящите Олимпийски игри в Париж, на които ще вземе участие.

"Това е на върха на приоритетите. За първи път ще ми е, защото не успях да участвам на предишните. Трябва да е уникално изживяване, споделено с другите атлети. Интересно е какво ще стане, защото ситуацията е уникална. Приключваш със сезона на трева и се връщаш на клей", добави Синер.