Ясна е програмата за вторник сутринта българско време в Мелбърн, където от днес върви първият за годината турнир от Големия шлем за 2023 г.

Това е важно за нас, тъй като и двамата наши тенисисти в основната схема на Australian open стартират именно в ден №2 на надпреварата.

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров дава начало на битките на корт "1573 Арена" в 02:00 часа след полунощ, а насреща му е Аслан Карацев (Русия). На същия корт в мач номер четири ще играе Александър Зверев срещу Хуан Пабло Вариас.

Виктория Томова стартира с битка на втория по значимост корт в комплекса - "Маргарет Корт Арена", която е четвърта поред за деня там, първа от вечерната сесия в Австралия. У нас се очаква срещата на Вики срещу олимпийската шампионка и №10 в ранглистата Белинда Бенчич (Швейцария) да започне не преди 10:00 часа.

Също във вторник сутрин започва участието си и Новак Джокович, деветкратният шампион в Австралия. Сърбинът ще срещне Роберто Карбайес Байена в последния двубой на "Род Лейвър Арена", който ще е около 11:30 ч наше време.

Преди него на същия корт ще гледаме едно от украшенията на ден №2 - Матео Беретини - Анди Мъри.