Григор Димитров е наясно как ще продължи сезонът му след първия турнир от Шлема - Откритото първенство на Австралия, което стартира след само няколко дни.

Веднага след края на Australian Open идват първите сблъсъци за Купа "Дейвис", които Гришо по традиция ще пропусне, а на корта ще може да го видим чак от 5 февруари.

Именно тогава започва турнирът от категория АТР 250 в Марсилия, като организаторите публикуваха обновения си списък с участници.

Там фигурира и името на Григор Димитров, който е трети поставен в основната схема. Списъкът оглавява Яник Синер, като с по-висок ранкинг от Гришо е и първата ракета на САЩ - Тейлър Фриц.

Макар да е от категория АТР 250, турнирът в Марсилия се очертава да бъде доста силен, защото е и един от първите след Аustralian Open.

Сред участниците са още Карен Хачанов, Анди Мъри, Феликс Оже-Алиасим, Лореньо Музети и Юго Умбер.

Иначе жребият за Australian Open, където Гршо е 13-и поставен ще бъде в четвъртък рано сутрин наше време, а високият ранкинг дава възможност на Гришо сравнително рутинно да преодолее първите три препятствия, които не би трябвало да представляват проблем.

Именно 90 точки от достигането си до третия кръг преди година има да защитава Гришо.

Всяко по-добро класиране, каквито и са очакванията, ще означават нов скок за първата ни ракета в ранглистата.