Френският тенисист Беноа няма да има възможност да представя страната си на предстоящите Олимпийски игри през юли, тъй като му бе наложена забрана.

Световният №35 имаше възможността да се класира за най-големия спортен форум като четвъртия най-добър играч в страната си, но заради редица негови коментари напоследък няма да го видим в Токио.

Пер бива критикуван за редица свои провинения, като последното от тях бе демонстративно изплюване по време на турнира в Буенос Айрес.

Френската тенис федерация определя поведението му като "изцяло несъвместимо с духа на Олимпийските игри".

Дългобрадият тенисист загуби девет от общо десет мача през тази година и на няколко пъти се оплака колко скучен е тенисът в условията на пандемия.

След отпадането си в първия кръг на Мастърса в Монте Карло в неделя, Пер заяви, че тенисът вече не го прави щастлив и разкритикува мерките, заради които играчите са принудени да живеят в балон.

От федерацията разкриват, че 31-годишният колорит се е извинил за поведението си в Аржентина, но санкцията му е наложена за изказването в Монте Карло.

Припомняме, че Беноа бе изгонен от отбора на Франция на Олимпиадата в Рио през 2016-а заради подобно провинение при мача му с италианеца Фабио ФОнини.