Мъж на 35 години беше осъден от британски съд да не се приближава за срок от 5 години до шампионката от Откритото първенство на САЩ Ема Радукану, след като е тормозил тенисистката до дома й.

Бившият доставчик Амрит Магар е бил три пъти пред дома на 19-годишната спортистката между ноември и декември 2021 година, като е украсил дърво и й е оставил букет цветя с картичка, на която е било написано, че тя "заслужава любов".

Той е от североизточен Лондон и е изпратил на британската шампионка рисунка, с която й показва "23 мили" (37 километра), които е извървял до дома й, който е в югоизточната част на английската столица.

Според съда в Бромли Ема Радукану е имала чувството, че "свободата й е била отнета и трябва постоянно да поглежда през рамото си дали не е следена".

Магар бе признат за виновен. Той няма право да се свързва с Радукану и родителите й, нито да се приближава на повече от една миля от улицата й, както и да присъства на спортно състезание, в което тя участва.

Според прокурора Дениз Клюз състезателката по тенис, която е номер 12 в световната ранглиста на УТА, "се страхува ужасно, когато излиза", а родителите й "си притесняват да я оставят сама навън".

Амрит Магар бе арестуван, след като бащата на Радукану е бил забелязал от охранителните камери, че му липсва спортна обувка, която е била оставена пред къщата.

Господин Магар е признал пред съда, че е бил "привлечен" от Радукану "заради нейната известност след победата на Откритото първенство на САЩ" и, че е взел спортната обувка "като сувенир", мислейки, че тя принадлежи на младата жена.

Радукану има труден старт на сезона през 2022 година. Тя бе елиминирана още във втория кръг на Откритото първенство на Австралия, а сега не успя да завърши мача си на турнира в Гуадалахара (Мексико) заради контузия на лявото бедро.