Френската полиция е започнала разследване за уреден мач от провеждащия се в момента "Ролан Гарос", съобщават медиите в страната.

Двубоят е от турнира на двойки при жените, в който румънките Кристина-Андреа Миту и Патрисия Тиг, победиха руско-американския дует между Яна Сизикова и Мадисън Бренгъл.

Румънките спечелиха мача от първия кръг със 7:6, 6:4, а подозренията са свързани с петия гейм от втория сет. В него румънският дует осъществи пробив на нула при доста съмнителни обстоятелства, най-вече заради поведението на руската им опонентка Яна Сизикова.

Тя направи две поредни безумни двойни грешки. В тях рускинята пращаше топката с няколко метра в аут, сякаш за първи път хваща ракета. Абсолютно нетипични сервиси за професионален състезател.

В решителната за изхода на гейма точка, Сизикова пък се подхлъзна комично, когато получи много удобна топка, за да отбележи точка.

Веднага след края на мача, водещи букмейкърски компании са сигнализирали на организаторите на "Ролан Гарос", че именно този пети гейм от втория сет е предизвикал доста съмнителни и големи като сума залози, каквито не е имало преди или по време на тази среща.

След лесно загубения сервис гейм, руско-американския дует осъществи пробив на своя сметка, за да допусне нов такъв гейм по-късно. Три поредни пробива, но на този етап се смята, че разследване тече само за първия от тях.