Новак Джокович показа, че се намира в страхотна форма в началото на сезона, спечелвайки турнира от категория ATP 250 в Аделаида, Австралия.

Само преди година сърбинът изживяваше едни от най-тежките си моменти в тази страна, след като беше депортиран заради липса на ваксинация. Сега обаче се наслаждава на играта си и първият трофей не закъсня.

Той го постигна след победа с 6:7, 7:6, 6:4 над Себастиан Корда, а успехът му в полуфиналите срещу Даниил Медведев беше още по-впечатляваща, предвид оформилото се съперничество между двамата през последните години.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ СИТУАЦИЯТА И РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ТУК >>>

Мачът срещу Корда обаче си заслужаваше. Ноле изоставаше със сет пасив и трябваше да отразява мачбол при 5:6 във втория сет, макар и на свой сервис.

След злощастния за сърбина първи сет, той бе видимо ядосан и камерите показа как крещи към бокса с хората от своя щаб.

"Изчезвай, изчезвай, да, точно ти!", изкрещя Ноле на италиански, като думите бяха насочени към агента му Едоардо Арталди. Изглежда, че сърбинът е бил ядосан и на своя брат Марко, който също напусна корта.

След края на мача Джокович се извини за постъпката си и съжали: "Искам да благодаря на екипа си, че ме търпи както в добрите, така и в лошите времена. Днес не им е било особено забавно с мен, но оценявам факта, че са тук. Брат ми Марко е тук, а с него не се виждаме много често. Благодаря ти, че дойде, Маре, обичам те!", бяха думите на Ноле след двубоя.