Освен че е най-успешната тенисистка, Серина Уилямс се отличава с няколко други характеристики, които не срещаме в другите състезателки.

Едно от тях в последно време е, че американката избира за спаринг партньори в тренировките само мъже.

Григор Димитров, Стефанос Циципас, Франсис Тиафо и Бърнард Томич са само част от тенисистите, които се осмеляват да играят тенис срещу шампионката в подготовката преди турнирите.

Жените и мъжете в тениса споделят участието си на някои от турнирите, понякога треньори, срещи с фенове и като цяло взаимопомощта не им е чужда.

Гарбине Мугуруса например преди сезона тренираше с Кей Нишикори, а Наоми Осака разменяше удари с Анди Мъри.

Серина обаче е абсолютен шампион в това отношение. В дните преди началото на същинската фаза на Мастърса в Индиън Уелс тя води тренировки с младия си сънародник Кристофър Юбанкс. На 22-годишна възраст той вече постигна една победа в квалификациите на турнира.

"Някои от приятелите ми, които не разбират от тенис, започнаха да ми звънят, след като разбраха, че съм тренирал със Серина. Смятат, че съм много добър щом това ми се случва", споделя Кристофър.

Идеята за тренировките на Серина с мъже е на треньора й Патрик Муратоглу, който е убеден в предимствата на този подход.

"Хубаво е да опитваш да играеш срещу хора с по-добър ритъм, който ти помага да се подобряваш. Искаме да продължим с това, тъй като е предизвикателство за нея и тренира по-мотивирана. Разбира, че топката идва много по-бързо", споделя французинът.

 Уилямс ще играе с победителката от беларуския сблъсък между Виктория Азаренка и Вера Лапко във втория кръг на Индиън Уелс.