През тази седмица една от големите фигури на женския тенис се завръща на корта след 3-годишно отсъствие.

Това е датчанката Каролине Вожняцки, която стигна до върха в ранглистата през 2010 година, а през 2018-а спечели Australian Open за единствената си титла от Големия шлем.

В края на 2019-а тя обяви, че се оттегля от тениса, след като не спечели трофей за първи път от 2007 година.

Оттогава тя и партньорът й - бившият баскетболист Дейвид Лий, станаха родители на два пъти, като им се родиха момиче и момче.

Сега Вожняцки обяви, че е готова да се завърне в големия тенис, а повторният й дебют ще се случи на турнира в Монреал утре, където играе с "уайлдкард" и ще се изправи в първи кръг срещу австралийката Кимбърли Бирел.

Подобно завръщане e рискован ход, който много често носи повече разочарования от успехи, но Вожняцки е уверена в нивото си.

"Смятам, че се справям много добре в тренировките и всичко ще е наред, когато изляза на корта. Не съм стресирана или притеснена. Просто ми трябват повече мачове и ще заиграя по-добре. Надявам се да достигна най-доброто си ниво на US Open.

Не съм играла истински мач от 3 години. Погледнато реалистично, при такова дълго отсъствие, колкото и да тренираш, не можеш да симулираш истински мач. Моето отсъствие е дълго и осъзнавам, че първият мач няма да е перфектен, но ще дам всичко от себе си. Ще се опитам да спечеля възможно най-много мачове.

Знам какво е нивото им и знам къде трябва да се подобря. Картинката ти става много ясна, когато си гледал дълго отстрани. Тук съм и нямам какво да губя. Вече съм постигнала много в кариерата си, общо взето всички цели, които си бях поставила. Тук съм, защото обичам да се състезавам. Обичам спорта и знам, че имам какво да дам. Да го правя вече със семейството си е много по-приятно", каза 33-годишната датчанка.