Втората ракета на България Димитър Кузманов е получил травма, която няма да му позволи да продължи участието си на Чалънджър турнира в Оейраш, Португалия. Новината съобщи Tenniskafe.

Става дума за контузия в лакътя, която изпраща съперника му Гащао Елиаш на полуфинал без игра.

За жалост травмата идва в момент, в който пловдивчанинът се намира в прекрасна форма и постига силни резултати на корта.

В Оейраш Мико не бе дал сет на съперниците си досега.

На предишния си турнир пък Кузманов изигра първия си финал на ниво Чалънджър, като бе изключително близо до трофея в Задар.

Вчера той даде изключително любопитно интервю за сайта на турнира в Португалия, като каза:

"Българският мъжки тенис наистина е в много добър период в момента. Преди това имахме успехи и при жените. Григор е в елита вече доста години, а в същото време, както вие казахте, аз и по-младите ни играчи също се представяме много добре.

Показахме го на миналогодишното издание на ATP Cup, когато завършихме на 9-о място. Това беше огромно постижение за всички нас и чрез него доказахме, че имаме качествата да се съревноваваме с най-добрите в света.

Силите в тениса в момента са много изравнени и това, че си извън Топ 300 или дори Топ 400 не означава, че си слаб тенисист. България има добри играчи и непрестанно се подтикваме взаимно, за да се развиваме както на корта, така и извън него."