Аслан Карацев продължава да пише своята невероятна история в Австралия, като достигна до полуфиналите про своя дебют на турнира от Голям Шлем.

Макар и с доза късмет заради контузията на Григор, руснакът успя да изхвърли българина и да достигне до полуфиналите. Победа с 2;6, 6:4, 6:1, 6:2 го прати сред най-добрите четирима в Мелбърн.

През последната седмица той впечатлява с победи си и най-вече спокойствието, което излъчва на корта. На моменти сякаш на шега, без да блести с невероятни отигравания той успяваше да си проправи пътя съперник след съперник.

Явно като класическо момче от кавказгия регион, той не показа много емоции нито след победа над Григор, нито след предишните му успехи.

Аслан Карацев не се усмихва, а и не говори особено. Отговаря на въпросите с по няколко думи, коеото не е особено типично за тенисистите на подобно ниво, като вероятно всичко това с едължи на притеснението му.

На моменти при интервютата му настъпва и неловко мълчание, защото дори и задаващият въпросите не очаква подобни кратки и бързо изстреляни отговори.

Ето и кратките му отговори веднага след успеха над Григор.

"Невероятно чувство, за първи път играя тук, за първи път съм на полуфинал, страхотно.

Не знаех, че Григор е контузен в началото, просто бях съсредоточен върху себе си.

Жегата бе прекалена.

Опитвам се да не мисля за финал и следващи съперници, играя мач за мач".