Жребият не бе милостив към Ким Клайстерс, която сензационно се завръща в професионалния тенис след 8 години извън него.

Бившата №1 в света получи уайлдкард за турнира в Дубай, където обаче още в първия кръг я чака сблъсък с Гарбине Мугуруса, финалистка от Australian Open само преди 3 седмици. Испанката е в отлична форма и твърд фаворит да спечели мача.

Клайстерс трябваше да играе срещу Кики Бертенс (Нидерландия), но тя се отказа от участие в Дубай заради преумора.

Така схемата се размести и се стигна до дуел срещу Мугуруса в първия кръг.

Завръщането на Ким, която е на 36 г., е една от големите истории в спорта от края на миналата и началото на тази година.

Тя за втори път прави такъв ход, след като първото отказване я извади за 2 сезона, след като роди.

Завърна се, през 2007-ма и успя пак да стигне до №1 в ранглистата, като вдигна три титли от Големия шлем в периода 2009-2011 г. (общо има четири). Турнирните победи на белгийката са 41 в нейната бляскава кариера.

Но през 2011-а отново се оттегли заради семейството си, роди още две деца и сякаш това бе краят на професионалния тенис за нея.

С нейния съпруг Брайън Линч имат успешен бизнес, а Ким коментираше за белгийски телевизионни канали големите надпревари в мъжкия и женския тенис.

Докато не реши, че отново може да бие на професионално ниво. Видимо натежала, тя се готви от месец за изпитанието и първият мач предстои в понеделник в Дубай. И то - срещу много трудна съперничка.