Чех или германец ще е първият съперник на Григор Димитров на започващия от днес Мастърс турнир в Мадрид.

Българинът е девети поставен в основната схема и започва директно от втория кръг на напдреварата, като ще очаква победителя от срещата между Якуб Меншик и Яник Ханфман.

Немецът Ханфман е №58 в световната ранглиста имаше среща с Гришо по-рано тази година в Маями, когато успя да вземе само един гейм от родната звезда и падна с 1:6, 0:6.

Макар чехът Якуб Меншик да е с по-нисък ранкинг и да се намира на 74-о място в света, той е една от младите надежди на световния тенис и направи няколко впечатляващи резултати в последните месеци.

18-годишният тийнейджър до момента не се е изправял срещу Гришо, а подобна възможност може да има в Мадрид, стига Меншик да победи Ханфман.

Григор Димитров попадна във втората част от схемата, където най-високо ранкираният тенисист е Каспер Рудд. Пети в основната схема и играч, който в последната седмица игра финал в Монте Карло и взе титлата в Барселона.

Григор може да срещне Каспер Рууд евентуално в третия си мач, а на четвъртфинал потенциално препятствие за българина е Яник Синер.

България ще има своя представител и при дамите, това е първата ни ракета Виктория Томова, която стартира с китайско препятствие в първия кръг.

Томова ще се изправи срещу световната №42 Шуню Ван. И двете тенисистки имат само по един мач в Мадрид в кариерата си, като и двете го загубиха.

Една от тях ще успее да постигне дебютна победа в надпреварата, а тя ще даде шанс за мач срещу 21-ата поставена Каролине Гарсия във втория кръг.