Александър Зверев все пак може и да вземе участие на последния турнир от Големия шлем за сезона, твърди "L'Equipe".

Световният №3 в тениса получи тежка травма в полуфиналния си мач на "Ролан Гарос" срещу Рафаел Надал. Във втория сет на двубоя Зверев стъпи много лошо на краката си и падна, видимо изпитващ ужасваща болка. Писъците и крясъците му втрещиха всички, като бе ясно, че това не е обикновено изкълчване на глезен.

Той получи медицинска помощ, а малко след това напусна корта в инвалидна количка. Зверев все пак се върна с патерици, за да поздрави своя опонент Рафа Надал и да получи окуражителните аплодисменти на феновете.

Оказа се, че той има скъсани връзки на десния глезен, а това го вади от игра за около 8 седмици. Засега планът е да не се оперира, а да започне рехабилитационен процес във водна среда и раздвижване, след като мине задължителната почивка за крака.

Сезонът на трева със сигурност е невъзможен за немеца, но вече се прокрадват прогнози, че може да видим Зверев на корта за американските турнири през август.

Именно тези надпревари се използват от играчите като подготовка за започващия през септември US Open.

Ако обаче Зверев не успее да се възстанови за тези турнири през август, малцина очакват, че без игрова практика той ще се впусне директно на Откритото първенство на САЩ.

Световният №3 има да защитава титла от Синсинати и полуфинал от US Open, а ако не успее да играе и да брани тези точки, което изглежда малко вероятно, ранкингът му ще пострада много сериозно. И вероятно той ще завърши годината доста далеч от тази трета позиция, която заема в момента.

Самият Александър използва социалните мрежи, за да благодари за подкрепата и да увери феновете си, че ще ги държи в течение за всички новини около състоянието си и очакваното завръщане на корта.