Световният №7 Александър Зверев победи Борна Чорич с 3:1 сета (1:6, 7:6(5), 7:6(1), 6:3) на US Open и във втори пореден турнир от Големия шлем се класира на полуфинал.

Германецът преодоля разочарованието от тежък първи сет и взе реванш за загубата от този съперник на същия турнир преди три години, когато отпадна рано.

Чорич отново изигра много силен двубой, но реализира едва четири от общо 15 възможности за пробив и като цяло не бе достатъчно убедителен в най-важните точки.

В битката, която продължи 3 часа и 30 минути, Зверев сменяше тактиката си като в един момент бе крайно агресивен, а в друг разчиташе само на защитата си.

Той започна много слабо двубоя като допусна два пробива в първия сет и на свой ред изпусна две възможности да постигне такъв.

Във втората част Чорич отново поведе в пробив за 3:2, но той бе върнат за 4:4. Стигна се до оспорван тайбрек, в който Чорич бе пречупен за 4:6 точки и Зверев реализира втория си сетбол.

В третия сет двамата си размениха по един пробив в третия и четвъртия гейм. При 3:2 в своя полза хърватинът изпусна следващите си две възможности и така се стигна до нов тайбрек. В него германецът бе пълен господар и спечели след 7:1 точки.

Хърватинът "се застреля в крака" и в четвъртия сет. При 2:2 изпусна цели четири възможности за пробив, а при 3:4 допусна такъв. Зверев се поизпоти да затвори мача, но с третия си мачбол успя да си заслужи победоносното вдигане на ръце. Това бе едва втората му победа над Чорич в пет мача.

На полуфиналите Зверев ще се изправи срещу Пабло Кареньо-Буста или Денис Шаповалов.