Световният №6 Александър Зверев по убедителен начин се класира за четвъртия кръг на "Ролан Гарос". Немският тенисист се справи със сърбина Ласло Джере с резултат 6:2, 7:5, 6:2 за 2 часа и 8 минути.

Така след трудностите си в първия мач, където Зверев трябваше да обръща сънародника си Оскар Оте от 0:2 сета, последваха две убедителни победи в три сета.

Зверев доминираше на корта още от самото начало, когато благодарение на два последнователни пробива успя да поведе с 4:0 и обезсмисли сета, който впоследствие спечели с 6:2. Очевидно двата много дълги мача, които Джере изигра в предишните два кръга се отразиха сериозно на физическата му форма.

Все пак сърбинът с унгарски корени показа характер във втория сет и поведе с 3:0. Макар Зверев да върна пробива, Джере отново направи брейк и имаше аванс от 5:3, който обаче отново бързо бе заличен.

Решителният момент в тази част бе 11-ият гейм, когато с третия си пробив в сета Зверев поведе с 6:5, а след това на свой серивс затоври частта.

Този момент съвсем пречупи Ласло Джере, който не се противопостави на Зверев в третия сет, което доведе до бързо 6:2 за немеца.

В следващия кръг той ще срещне завърналия се на топ ниво след много проблеми Кей Нишикори. Бившият финалист от US Open изигра само един сет срещу швейцареца Хенри Лааксонен, който се отказа заради травма.

Ето и резултатите от мъжката схема до момента (програмата търпи огромно забавяне заради дъжда над Париж)

Александър Зверев (Германия) - Ласло Джере (Сърбия) 6:2, 7:5, 6:2

Федерико Делбонис (Аржентина) - Фабио Фонини (Италия) 6:4, 6:1, 6:3

Кей Нишикори (Япония) - Хенри Лааксонен (Швейцария) 7:5 и отказване