Световният № 3 Александър Зверев обвини организаторите на "Ролан Гарос", че искат да пробутат напред Карлос Алкарас. Той отправи тежки думи към талантливия младок.

"Алкарас е новото лице на тениса. Нямам нищо против това, но отношението към него трябва да е по-балансирано. Очевидно е в каква посока отиват нещата и кого от турнира искат да продължи напред. Сигурен съм, че ще се опитат да му помогнат по всеки един възможен начин. Всички го слагат под светлината на прожекторите и става леко досадно", каза Зверев.

Алкарас веднага взе отношение по темата и се опита да опровергае аргументите  на Зверев.

Снимка: Getty Images

"Никога не съм получавал бутане от съдиите. Даже често съм ощетен. Вече два пъти играх във вечерна сесия, а това ми е крайно неприятно. Така имам по-малко време за възстановяване, мачът приключва по-късно и ми се нарушава ритъма, умората е много по-голяма. Дори да приключиш в полунощ, трябва да наваксаш с всичко, вечеря, възстановяване. Адреналинът ти пречи да заспиш и не може да си починеш по адекватен начин. Няма да е честно да играя трети път вечерен мач. Очевидно спрямо мен има голяма несправеливост и е видимо, че никой не ме бута напред", каза световният № 6.

Двамата ще се изправят един срещу друг утре в четвъртфиналната фаза на надпреварата. До този момент двамата имат изиграни три мача помежду си, като Зверев има статистическото предимство, защото спечели два от тях.

"Ще бъде много важно да го поставя в напрежение още от самото начало на срещата", каза Алкарас.