Германия е големият шампион от отборната тенис надпреварата United Cup.

Александър Зверев поведе своя тим към титлата в драматичен финал, в който немците надвиха Полша с 2:1 победа. А подобно на целия турнир, нямаше как мач на Германия да мине без драма.

Всичко започна по напълно очакван начин, когато световната №1 Ига Швьонтек набързо се справи с бившата №1 в света, но завърнала се от майчинство Анджелик Кербер.

Полякинята набързо спечели с 6:3, 6:0, преди на сцената да излязат първите ракети при мъжете. 

Световният №9 Хуберт Хуркач срещу световния №7 Александър Зверев бе гаранция за зрелище, което немската звезда спечели с 6:7, 7:6, 6:4. ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК >>>

Ключов се оказа тайбрекът на втория сет, когато Хуркач поведе с 6:4 и бе на точка от това да донесе титлата на Полша.

Зверев обаче спаси и двата мачбола, спечели тайбрека с 8:6, а след това с единствения пробив в мача, дошъл едва в края на третия сет, Зверев успя да затвори мача с 6:4.

Така всичко трябваше да се решава с мач на смесени двойки, където срещу Хуркаш и Швьонтек застанаха Зверев и Лаура Зигемунд.

6:4, 5:7, 10:4 в полза на Германия означава и титла, постигната по изключитлено драматичен начин.

За целия турнир Анджелик Кербер спечели само един мач, но пък точно вчера в полуфиналите, когато Зверев не бе в кондиция и загуби.

Но именно заради това този отборен турнир е специален, а след два поредни дни на спасяване на мачбол, Германия се пребори за тази титла от United Cup.