Световният №5 Александър Зверев отново се опита да обясни слабата си форма през тази година, давайки нови подробности около психологическото си състояние.

Преди две седмици германецът от руски произход изтъкна раздялата си приятелката си и влизането на баща му в болница като причини за проблемите му на корта.

Сега Зверев изтъква множеството си занимания извън мачовете като повод за разсейване и съответно разочароващи резултати.

"Както казах в началото на сезона, нуждая се от мачове и време. Подобрявам се с всеки турнир. В Мадрид играх почти най-добрия си тенис. В мача срещу Циципас можеше да спечеля. Имах три точки за пробив при 1:1. Загубих и всичко се обърна. Той бе спечелил много мачове, а аз не. Можеше нещата да се развият по различен начин.

Аз съм младеж, който се опитва да изгради своя бранд. Това изисква много време и енергия. Трябва да се занимавам с много неща, включително и с адвокати. Трябва да върша неща свързани с администрация, защото няма кой.

Играх добре през миналата година, защото се занимавах само с тенис. С всичко друго се занимаваха близки хора. Лягах, събуждах се, тренирах, хапвах, тренирах отново и лягах.

Сега се събуждам и трябва да проверявам имейли, да водя телефонни разговор и чак след това да тренирам. Много съм млад и трябва да се науча да се справям с това. Когато свикна, ще съм много по силен на корта. Сега си връщам увереността малко по малко и проявявам повече агресия", споделя Зверев.

Германецът започва участието си на Мастърса в Рим с мач срещу намиращия се в много добра форма Матео Беретини.

На червените кортове Зверев през тази година записа вече пет разочароващи загуби - срещу Жауме Мунар, Фабио Фонини, Николас Джари, Кристиан Гарин и Стефанос Циципас.