Александър Зверев се превърна в едно от лошите момчета на тениса с действията си в последната година, а последната му звучна издънка бе в Акапулко.

Тогава световният №3 в тениса изпусна нервите си по време на мача на двойки и удари стола на съдията с ракетата си. Той също тка обиди рефера и видимо бе готов да му се нахвърли. Необяснимо поведение, което рядко може да видим в джентълменски спорт като тениса.

Това му коства солидна глоба от 65 000 долара и последно предупреждения, което гласи, че при ново провинение немската звезда ще остане далеч от кортовете за цели осем седмици.

Зверев говори за случката, като сподели, че това е най-ужасният момент в живота му и най-голямата грешка в професионалната му тенис кариера.

"Това е срамен момент, дори все още съм засрамен. Докато тренирам, докато влизам в съблекалнята, все още мисля за стореното.

Но всички правим грешки. Аз също съм човешко същество, но мога да ви гарантирам, че никога повече няма да се държа по този начин в живота си. Това със сигурност бе най-ужасният миг за мен.

Започнах да работя по въпроса, надявам се медитацията да помогне. Предполагам всеки човек има моменти на стрес в живота си, когато подобни глупости се случват.

Нито съм първия, нито съм последния играч, който ще направи нещо лошо на корта.

Знам кой съм като личност. Това не ми отива, това не бях аз. Може би фактът, че играх до 5 сутринта, а на следващия ден трябваше да изляза за мач на двойки ми повлия.

Вероятно на мое място мнозина щяха да се откажат от мача на двойки, но това не съм аз. Винаги давам всичко на корта.

Приемам наказанието си. Ако отново направя подобно нещо, то нека ме изхвърлят.

Всеки човек прави грешки и има право на втори шанс, но ако повтори грешката си, то очевидно не си е взел урока", сподели Зверев.

През лятото немският тенисист отново бе в светлината на прожекторите заради скандал, като тогава бившата му приятелка Олга Шапирова заведе срещу него дело за побой. По нейните думите той системно я тормозел и удрял.