Макар да загуби днешния полуфинал, Александър Зверев изпрати един прекрасен Australian Open, в който за първи път в кариерата си намери място сред най-добрите 4 на Голям шлем.

Той отстъпи с 1:3 сета от Доминик Тийм, но въпреки разочарованието след самия мач, Зверев побърза да съобщи, че не е забравил обещанието си към Австралия.

То бе дадено още преди турнир, когато немският тенисисит заяви, че ако спечели, ще дари целия награден фонд.

Сумата е 2,85 милиона щатски долара, но за съжаление на австралийците, Зверев няма да спечели. Той обаче също така каза, че ако не спечели, то ще дари по 10 хиляди долара за всяка своя победа.

Зверев записа 5 победи на кортовете в Мелбърн, което означава, че 50 000 долара ще отидат за пострадалите от огнената стихия в Австралия.

"Винаги съм казвал, че за мен парите не са важни. Родителите ми са ме научили, че с тях трябва да помагаш на други, които всъщност се нуждаят от тях. Надявам, че тоази сума ще помогне в известна степен.

Би било приятно да спечеля милиони долари - може би ще си купя няколко коли или нещо такова. Но има хора, които всъщност се нуждаят от тях, за да построят наново домовете си, да възстановят дивата природа. Много по-важно е те да вземат тези пари", заяви той.