Александър Зверев победи Рафаел Надал с 6:2, 6:4 за час и 25 минути в първия си мач на финалния Мастърс за годината в Лондон.

Така германецът постигна първия си успех срещу този съперник и той сякаш не идва неочаквано.

Защитаващият титлата си Зверев игра страхотно, а от другата страна на корта в Надал прозираха проблеми, заради което можеше и да не участва в надпреварата.

Световният №7 игра много освободено и уверено и постигна два пробива в първия сет, за да го спечели меко казано убедително. Не даде нито една възможност за пробив в целия мач.

Във втория сет имаше повече дълги геймове, но той започна с пробив на германеца, който изпусна и възможност при 3:2 в своя полза. Въпреки това запази аванса си до края, макар че Надал на два пъти се оказваше в ситуация 30:30.

В някои от разиграванията Матадора трябваше да прави чудеса, за да спасява подаването си и видимо бе защитаващият се в този мач. Направи 12 печеливши удара срещу 20 за съперника.

Твърде възможно е в това си състояние да се откаже преди втория си мач в надпреварата, който е срещу Даниил Медведев или Стефанос Циципас.

Победата на Зверев е четвъртата поредна в турнира с 2:0 сета. С актива си той се изравни с Циципас на върха на групата "Андре Агаси".