Първият ден от годината носи ново начало, лични предизвикателства и махмурлук, но във футболно отношение е не по-маловажна дата.

Отново настъпи времето, в което да говорим за трансфери, тъй като те са позволени в европейския футбол в рамките на целия месец януари.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ С ВЪЗМОЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ПРЕЗ ЯНУАРИ >>>

Нагледали сме се през годините на много зимни сделки, повечето, от които големи провали, за което си има и причина. Приспособяването на играч от един клуб към друг е много трудно в средата на сезона и в част от случаите просто не се получава.

Особено това важи за Англия, където в този период от шампионата мачовете са през 48-72 часа и новият играч на практика не може дори да тренира нормално със съотборниците си, да влезе в ритъм и да опознае отбора около себе си.

Отборите обаче са длъжни да запълнят дупките в състава си, които са пропуснали в хода на лятото - дали заради грешна преценка, или липса на достатъчно средства.

Важни сделки между най-големите европейски клубове са много възможни. Някои от тях са сигурни, тъй като вече са публично известени.

Трябва да се припомни, че вече бе обявен трансферът на Кристиан Пулишич от Борусия (Дортмунд) в Челси за 62 милиона евро. Ще видим ли друга такава значима сделка през зимата?

Нека прегледаме възможностите.

ETO КОИ ИГРАЧИ МОЖЕ ДА СМЕНЯТ ОТБОРА СИ В РАМКИТЕ НА НАСТОЯЩИЯ МЕСЕЦ >>>

Адриен Рабио със сигурност ще напусне ПСЖ - нещо, за което самият халф признава. Големият и открит интерес е от Барселона, но клубове от Висшата лига също са свързвани с името му.

Снимка: Getty Images/Guliver Photo