Българската звезда в тениса Григор Димитров се включи в рубриката "Играчите у дома" на ATP и говори пред репортер на сайта на асоциацията от мястото, където в момента е в изолация - в САЩ. Световният №19 разкри как минава времето му в тази специфична ситуация.

Ето го "дневникът на Григор" пред сайта на ATP:

"Здравейте от слънчева Калифорния,

Надявам се, че сте добре и се пазите, като спазвате мерките да спрем разпространението на вируса.

Реших да остана на Западното крайбрежие, след като бе отменен турнирът в Индиън Уелс. Дните доста си приличат, но честно казано, съм в добро настроение. Да, плановете малко се промениха, но не лошо човек да разпусне, да остави брадата му да расте и други такива неща.

Тенисистите сме хора на навика, така че аз структурирах дните си. Лягам навреме, ставам рано, върша доста неща сутринта. Има си причина някои от големите мозъци на нашето време да са ранобудни хора.

Да си подредиш деня е добре за психическото ти състояние. Освен това - естествено, мия си ръцете колкото пъти на ден мога. Фанатичен съм на тема пране и го правя по два пъти на ден.

Късметлия съм, защото имам малка фитнес зала тук, където съм отседнал в момента. В нея мога да ходя всеки ден. Имам и малко игрище за баскетбол, където правя бяганията или разходките.

Да запазя физическата форма е ключово за мен, а винаги можеш да намериш начини да тренираш и у дома. Не е лесно, но е тест за характера ти, научаваш повече за себе си в тези условия.

Правилното хранене също е важно, но си позволявам някои неща в момента. Станал съм много добър да си правя шоколадови бисквити напоследък!

Естествено, в контакт съм с приятелите и семейството. С постоянните ни пътувания и ангажименти, понякога е трудно да си най-добър приятел на някого или да си в контакт с хората, които обичаш. Сега е времето да наваксаме.

В някои отношения, тази пауза е добра, даде ми нова гледна точка за това какво мога да правя след тениса. Какво бих искал извън корта.

Имам няколко бележника, пръснати из къщата - в случай, че ми хрумне идея, да бъде записана веднага. Така мога да я запазя и после да я обмисля по-детайлно.

Започвам курс в Харвард след няколко седмици. Винаги съм искал да го направя. Харесваше ми в училище, но обстоятелствата направиха така, че не успях да се насладя напълно. Сега мога да направя нещо ново и различно.

Направих дарение за родния ми град Хасково наскоро, с вентилатори за болницата там. Винаги съм следил какво се случва в моята страна. Играя за България през целия си живот, това не е единственият начин да върна нещо на родината си. Ще го правя и в бъдеще, като тепърва ще проучвам възможностите как най-добре да стане това.

Засега опитвам да остана психически стабилен в тази ситуация. Надявам се всеки от нас да мине през това без проблеми. Ще се върнем скоро към онова, което правим с удоволствие. Искрено вярвам в това.

За момента обаче най-важното е здравето на всички ни."